Friday, November 5, 2010

:::siApa:::

pergi bukan maksud tak suka
tinggal bukan bererti tak sayang
lupa bukan maksud tak ingat
diam x tak semestinya takut

hati....siapa yg tahu...?

Wednesday, October 27, 2010

:::seDar:::

~berpijak lah di bumi yg nyata
~yakin lah dengan diri sendiri
~jadi lah diri sendiri,xperlu nk ik0t atau tiru cara 0rg len
~jangan lah tipu diri sndri
~biar lah apa 0rg len nk kata,yg penting kita gembira dgn hidup kita

Monday, October 18, 2010

:::mahu:::

mahu nangis tiada airmata
mahu jerit tiada suara
mahu lari tidak berdaya
mahu tidur tidak lena
mahu mandi tidak basah
mahu.......
mahu............
mahu................
mahu.................
MAHU~

Saturday, October 16, 2010

:::aAaaahhhh:::

bjaya juga melepas kn gian utk hiking walaupun bukit larut JEH....hahaha...yesterday bjaya menawan bkt larut bt kali ke 4 yg last tyme aku naek 9 thun dlu......enj0y+hepi+suka+ser0n0k+penat...tp spt biasa bdan sakit2 bla dh balik.....hahaha

Wednesday, October 13, 2010

:::miSs U:::

.....skng ni rasa gian sgt nk hiking......tiba2 addicted sgt ngnbnda2 hiking nih...apa yg bes hiking ni??????????????
aku pn xtau....tp aku rindu sgt nk galas beg besar2 smpai saket bahu...rindu nk jln2 jauh2 smpai saket lutut...rindu nk bjalan dlm hujan...rindu kesejukan kt puncak...rindu nk tid0 dlm kesejukan...rindu rase penat nk mampus...rindu tak mandi 2,3 hari...rindu nk mkn kt puncak...rindu udara kt puncak...rindu pemandangan kt puncak...rindu minun aer sungai.....damm...i really2 mis that thing!!!!!!
dgn hiking aku dpt tau diri aku mcm mna...btanggungjawab ke,sabar ke,penting kn diri ke,rajin ke...smua nye aku dpt tau msa hiking.............

:::mana kah hati:::

lately rasa sgt k0s0ng...segala2 nya k0s0ng.....mengapa keh...????
bt keja pn d sbb kn terpaksa,d paksa 0r rsa segan n malu kt 0rg len.....apa dh jd ngn aku nie..makin lama makin xpaham ngn diri ni....xtau apa yg aku cari sekarang ni...

~hid0p mesti ter0s~

Wednesday, October 6, 2010

:::maLas:::

AAAARGGGGggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................knp malas sgt nih.....rase lembab sgt aq skng nih...rasa berat je nk bgerak....dh byk keja tyme nih....0000hhhhhhh...ncik badan jgn la bt begini.....bt keje nk kene siap kn nih............. :(

Wednesday, September 8, 2010

Monday, September 6, 2010

:::kayu:::

tiba2 kelu bila dpn dia...apala ang nanex...bt malu jeh.....ad0i la...mcmna leh jd kayu nih...padahal dh plan mcm2 nk tnya dia...tp........................................bila dh bdepan.....kayu...ceittt....

:::tira mis u:::

dear tira, its been s0 long i havent meet y0u.n0w, i reallymiss y0u!!

:::mcm na bleh suka kt benda ni plak:::
:::

Wednesday, August 25, 2010

ape kah...

jap g kul 9pg da test...tp aq.......??? maseh duk mengadap lapt0p ni..still d0k 0n9...siap bleh update bl0g g nih.....hmmmmmmmmm....wat happen t0 me...aq pn xtau pasai...h0nestly,mmg xder m00d LANGSoNG nk stdy nih..kepala h0tak xtau melayang kemana dah...test jap g redha jela.....:(

Thursday, August 19, 2010

suka kah...

weih...aku suka kt ang la...bleh x kita c0uple....haha...slamber je s0und kt awex ayat mcm ni..n 4 sure le d reject mentah2 0leh awex terseb0t....nk bt mcm ne beb,wa xr0mantik,xreti nk bmadah2 ni...dlm kamus wa pn xder ayat2 bunga ni...xreti nk karang.....kalu nk,s0und direct je....watpe nk kias2 bagai,lmbt.......kne plak awex tu paham len,lg la susah kn....baek ter0s terang je...tp muka kne la TEBAL.....prepare k0t2 reject,xder la malu sgt nti....hahahaha......




p/s : tp mmg suka dia~~

Friday, August 13, 2010

update kah...

h0i!!? bla nk update bl0g....xder recent entry pn
bila nk update k0 pnye bl0g,xkn xde cite bru k0wt...
k0 nie xreti2 ke nk update bl0g......
hahaha....actually aq xde m00d nk mengarang cite skng ni..ni pn bt2 gagah je type....skng lbh suke d0k s0rng2 dlm blik layan perasaan yg xbrapa nk 0k ni...xde m00d nk kuar,jln2, smpai clas pn da yg x p.....sgt malas skng ni..nk kuar blik pn malas,skng mmg payah la nk lekat kt blik aku nie...xtau pasai pa...maybe terlalu fkr sgt pr0blem 2 k0t...*haih*...
kalu da 0rg ajak kuar bru la aq kuar,kalu x seharian la dlm blik ni.....huhu....
m00d sgt x 0k skng ni,sgt3 serabut.....kpd yg penah tnya aku wat is my pr0blem....?s0ry la bkn nye xnk bgtau..cuma xreti nk susun ayat mcm na nk explain kt k0rang..s0ry ek,bkn xnak share nk k0rang..rase bkn msa nya lg....but d0nt w0ry..lmbt laun k0rang akn tau jgk....kpd yg amik berat pasai aku,take care aku...very thanxz t0 u all...i very appreciate wat u all d0ne t0 me....saya syg kawan2 saya~

Tuesday, August 10, 2010

Saturday, July 31, 2010

tayar pEcah kah...

semalam blk dr ip0h malang telah menimpa diri...huhu...tayar m0t0 pecah...dr hentian bkt merah smpai usm aq rempit k jgngn tayar yg pecah...gile ahhhr...
kul 11.30 mlm dr ip0h,smpai kt R&R bkt merah lbh krg kul 12.30...bhneti jap c0s per0t lapa n nk relax2 jap.....msa kuar dr R&R tu mcm da langgar s0mething,aku pn xtau apa sbb gelap,tak nmpak....then, bmula la nseb malang ku mlm td...makin lama bawak,rase makin berat,xlaju n rase xstabil je.....setelah d fikir2,mlalui pengalaman2 lama...ini adalah sindr0m kepecahan tayar...nk bhneti cek,gelap..xder lampu...ahh mampuih kt dia la nk pecah pn...bkn leh bt pa pn....smpai kt exit jawi,bhenti cek taya blkang..(kt ctu da lmpu)...haha...segala pers0alan telah terjawab..dgn sure n c0mpident nye taya blkang aku pecah.....ad00i la....mna nk cri kdai m0t0 mlm2 buta nih....emmmmm.....nekad!!aku rmpit jgk smpai usm..biaq p la apa nk jd pn,,janji smpai....smpai kt shell juru,try la pam kut2 bleh angen masuk....emmmm...hampeh....pastu da brader runner tu tnye.br0,taya pecah ka...a'ha..nk tkaq tiub ka? xpa la bang,sya nk tkaq taya ter0s,taya r0sak dh ni...nk tukaq taya tyme xdak la,kalu tiub 2 adala,bleh la nk t0l0ng pnggil...xpa la bang,dkt dh ni,nk smpai dah tmpat yg d tuju ni...0o..ok2,bwk m0t0 el0k2 na..pesan brader runner 2.....finally kul 3 pagi smpai jgk kt usm...hehe....
bendalah yg mnyebabkn keb0c0ran taya m0t0 ku......
panjang 0w0....

and pagi td bla bg tau kt mber aku yg tayar m0t0 pecah,pastu aku bwk dr bkt merah smpai usm...ter0s depa ckp"ang gila ka hapa,pnya jauh...xtak0t ka..mmg gila la ang nih.." rumate aku ckp mcm tu jgk...huhu.....bila dlm keadaan terdesak,tertekan kdg2 kita ak bt bnda yg 'gila' @ d luar jangkaan dan kdg2 ia nya bhasil~~ 




Thursday, July 29, 2010

Hari ini dalam sejarah kah...

di sebalik keserabutan kepala h0tak....
di sebalik ketidak tenteraman hati....
di sebalik ketidak stabilan em0si....
hadir jge kegembiraan walaupn sekelumit.....
biar pn hnya secebis,ia nya mbuat kn aku lpa seketika kesusahan yg mlanda....mcm xcaya je muka aku leh kuar paper...BERITA HARIAN plak tu.bkn cikai2 pnye newspaper tu...i luv u la berita harian.....n very thanxz tu b0b a.k.a Abdullah Akmal yg pgi2 g dh kec0h2 kt kaunter KRU yg muka aku kuar paper...walaupn bnda dh dkt semnngu dh kuar,br arini dpt p0st kn kt sni...bz ngn keje2 yg tah pebenda tah....saje bt2 bz...c0s xnk bg kpla serab0t ngn pr0b yg tgh kritikal sgt dh nie........
but  i very hepi wit this things....xsangke aq bleh kuar paper,walau pn hnya sekadar tempelan je kt c tu....tanpa di rancang,tanpa d duga...aku suka!!!!!
27 thun dh hid0p,1st tyme msuk paper...sapa xbangga kan.....?
p/s: ker0ny0k sket c0s excited sgt msa ptg...huhu



itu lah aku....hehehe....

Sunday, July 25, 2010

enj0y de lif3 kah..

xkira mcm mnan keadaan hid0p kta..susah@senang...kta msti enj0y...bt je pa benda yg kta suka..bt pa nk simpan2...biaq p pa 0rg nk kata..xperlu sgt nk jaga hati 0rg len,bt pa nk jage kalu hati kita yg saket...kta perlu hayati hid0p kta ni dgn sebaik yg mungkin..bt bnda yang kita suka,yg bt kta gembira...xperlu nk peduli kan 0rg..kalu depa xsuka,e2 depa pnya pasai...kita pn xtau brapa lama kita bleh hidup kt dunia ni...s0,bt je sblm terlambat,jgn nk tahan2 dh...xperlu nk bpura2,hip0krit,malu2,segan2.....BUAT JE....!!!!biar la perkara yg kta bt tu menyebabkan kita hilang kawan..xpe..kwan bleh cari...rmai g manusia yg bleh kta bt kawan...kalu bet0i dia kwan kita,dia xakan kisah ngn apa yg kita bt...sbb dia pn da gak bnda yg dia nk bt yg kita pn xsuka....ala mati nti pn s0rang2 jgk...bkn nye leh bwk kawan masuk kubur,bkn nye leh tumpang kubur kawan 2......fikir kn diri kta dulu,apa yg kta nk,apa yg kita mahu,apa yg kta suka sblm fikir kn 0rg len sebab kta mesti enj0y 0ur life...!!!~hid0p mesti ter0s~

Friday, July 16, 2010

16|07|2010 kah..

arini genap setahun aku kt usm ni...h0h0o0i...kejap je dh sthun...mcm xcaya lak...mcm baru je da kt cni.....tp apa yg aku bt kt cni..makin lama kt cni,makin aku xtau m0tif aku kt cni....dlu msa mula2 msuk kunun nye nk further study,skng ni study pakebenda...1 paper smpai 3x kene amik...study pa nama nya 2..bila nya nk grad kalu mcm ni..ad0iiiiiiiiiiii laaa...apa kena ngn aku nih...maen byk la ang nanex 0oiiiii.duit dh hbes byk,tp apa yg ang dpt nanex.........hancusss .........maybe ni last sem aku kt cni walaupn aku enj0y,hepi kt cni,pasni aku h0ld dlu aku pnye study,keje....pastu try c0nvert jd pjj plak.......huhu......

Monday, June 28, 2010

bEst EvEr kah

aku penah sewa byk umah(t0ng2 la,bkn nye aku byr s0rang)..kt byk tmpat..kl,seremban,s.p, jitra n paling byk kt penang la(4 umah k0t x silap)...n byk umah dh d0k,byk la h0usemate yg aku dpt kn...da yg still c0ntact,da yg dh l0st c0ntact....dlm byk2 umah yg aku d0k..yg best skali msa kt jitra,masa 2 wat dipl0ma kt p0limas...dat is best ever h0usemate i had.....h0usemate,clasmate,c0ursemate,wat ever mate la...all in 1 h0use....setahun d0k serumah ngn di0rang..suka bsama.duka bsama.mkn bsama.study bsama,maen bsama,tid0 bsma(katil len2 ek).bleh kata cmua benda la wat sama2..walaupn masing2 punya angin masing2..smua da pendapt masing tp cmua xder hal..kt0rg bleh keja skali tanpa da masalah...

 md n0r..org felda bes0ut..


abu zar magb00l..mamu tanjung 


ange,ip0h mali...
iej0y fr0m kampar...

ceRap.BM

me.nanex.bagan serai.
tyme: jun 2005 t0 jun 2006
l0cati0n; kg pantai halban,jitra.(mcm na leh dpt nma 2 pn aku tau,padahal jauh dr laut)

all in mem0ries..rindu ngn u'll guys...
skang masing2 dh da life sndri,n susah sgt nk jumpe........................................... :(

Saturday, June 26, 2010

SENIOR vs VETEREN kah..




tamat sudah games b0la sepak SUKUM 35..last game td final antara USM n UPM..USM menang 2-0..c0ngrats t0 USM team...semlm final 4 veteren,team USM gak menang..c0ngrats 2 USm Veteren team t00....
lebih sekminggu jaga game b0la ni,aku paling suka tgk game veteren maen...walau pn perut dh ke depan,rambut dh beruban,di0rg pnye
tamat sudah games b0la sepak SUKUM 35..last game td final antara USM n UPM..USM menang 2-0..c0ngrats t0 USM team...semlm final 4 veteren,team USM gak menang..c0ngrats 2 USm Veteren team t00....
lebih sekminggu jaga game b0la ni,aku paling suka tgk game veteren maen...walau pn perut dh ke depan,rambut dh beruban,di0rg pnye mmg best...walau sl0w tp art 0f f00tball 2 tetap ada...aku suke!!!mean ngn semangat kesukanan,full 0f team spirit....yg seni0r plak..tau la k0rang muda2 gi,cergas,lari laju..tp maen hampeh...bkn sepak b0la..sepak kaki,bt k0leksi kad merah/kuning....0rg nk tgk b0la sepak la..bkn nk tgk 0rg gaduh...beng0ng bet0i.....
bet0i ckp incik penyelaras...0rg lama maen pakai 0tak,2 pasai game cantek,best....0rg muda maen pkai hati,pasai 2 rmai saket kaki pas maen......
perlu ke sampai nk pukul2 referee,sekuriti..k0rang maen pn bkn smpai takat mana pn..bkn nye leh wakil MALAYSIA pn.bkn nye dtp dt beribu2 pn kalu menang...dh la x terer,dh kalah nk mengam0k2 plak...c0nt0hi la team2 veteren tu,walaupn kalah still senyum.c00l je..xder pn nk maki2 pengadil....
t0 all team veteren (xkira dr U mna pn) wa tabik la sama lu 0rg...mmg terhibur la tgk k0rang maen......
 
 
                   team b0la sepak seni0r USM.




 team b0la sepak veteren USM...team feberet aq..c0ngrats  4  win ning g0ld medal in SUKUM35...feberet player aq.0f c0s la Dr. Abdul Razak Ibrahim.....h0h0h0o0i....








 ~im f00tball fan~ 

ble ak nak merase nasi minyk ko??

mai la meminang aq cpt2............h0h0oi0

Ask me anything

Sunday, June 20, 2010

sukarelawan kah.....

"URUSETIA PN SAMA JA NGN PENGADIL,BUYERS".....perghh apa salah kami...kami hnya sukarewan..keja kami hnya bwk peralatan permainan n isi b0rang perlawanan..kami xder kena-mengena ngn game 2....kalu nak marah pn,marah pengadil jela.bt nk babit kn kami...kami xbt pa pn,kami xslah....tu cabaran kalu kne jaga game b0la....tu bl0m kira kne s0und xder ball picker..k0rang tendang,k0rang la p amik..pehal pulak kami yg nk kena amik....tp nk bt mcm na kn,tahan jela telinga...tp kalu ikut kn ati mmg nk s0und blk je.....sbar sket brader...tau panas c0s kalah...0rg len pn reti panas jgk....tu dugaan jd sukarelawan....arini masuk ari yg 3 bjemur tgh pdg...kulit muka pn dh burn,mata pn dh pedih2 nih....mata dh sensitif kalu kne panas..ad0i la..bdn pn ase mcm nk dmam dh ni.....agak b0san sbnr nye sukum ni..tah,mcm xhapening je...meriah lg TOT ngn SUKAD aku rase...xtau la pasai pa....naseb baek la ncik penyelaras dan rkn sesukarelawan semp0i2..kalu x lma dh aq blah.........

Tuesday, June 15, 2010

suke kah.........

aku suka maen,suka jalan-jalan,suka makan,suka minum,suka tgk wyg,suka relax2,suka d0k diam2 kt umah,suka tgk tv,suka tgk b0la,suka tgk muvee,suka durian,suka tembikai,suka pisang,suka laici,suka tea ais,suka sirap bandung,suka jambu air,suka tea tarik,suka air sejuk,suka nasi grg ikn masih,suka telur g0reng,suka ikan g0reng,suka kari,suka gulai lemak,suka gulai temp0yak,suka sambla belacan,suka budu,suka temp0yak,suka berangan,suka mandi,suka tgk awex,suka ppuan chantek,suka benda chantek,suka panjat gunung,suka camping,suka sukan,suka dgr lagu,suka naek moto,suka di puji,suka bila 0rg laen suka,suka gelak,suka bt bnda yg aku suka,suka hati,suka jantung,suka buah pinggang,suka paru2,suka usus,suka char kuew tiaw,suka ikn bakaq,suka nasi puteh,suka sup,suka nasi ayam,suka fesb0k,suka bila da 0rg suka kt aku,suka waffle cake, suka tmpat yg sunyi,aman,tenang,suka hijau,suka biru,suka 0ren,suka puteh,suka hitam,suka maen b0la,suka maen futsal,suka maen-maen,suka t0l0ng,suka lepak,suka diam,suka merapu,suka bt hal sndri,suka duit,suka air terjun,suka aquarium,suka bela ikan,suka bes0sial di laman sesawang,suka xtvt 0utd00r,suka nasi lemak,suka r0ti canai......punya suka aku la nk suka pa pn....

Monday, June 14, 2010

pasai pa KAH ngn ang.....

ang ni pasai pa...xkisah la kalau ang msg ngn aku,tp agak2 la kn..ang tu dh kawen,dh da laki..dh la laki ang tu la x-h0usemate,x-c0smate,x-clasmate aku...ni smpai 2,3 pagi duk nk msg2 g apa kes...pastu kalu aku xbls.d0k misk0l2...tension la aku mcm ni...tl0ng jgn tambah lg msalah aku..aku dh ckup bmasalah dh nie...please la kawan,aku m0h0n sgt2 xpyh la msg g dh,jgn la ajak aku kuaq ka,p jmpa ka..aku xmau la.ang tu bini org..ingt tu...mcm na kalu laki ang tau,apa aku nk jwb..aku xmau gaduh ngn sapa2...pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeees..............aku mintak el0k2 ngn ang ni,jgn smpai aku termencarut kt ang...............!!!!!!!!!!!!11

Thursday, June 10, 2010

macam mana kah.....

baru blk dr pejabat unit pengambilan dan kemasukan..kunun nk cek keputusan permohonan perrtukaran pr0gram pengajian...pergi dgn perasaan yg bdebar2 n excited c0s da mber aku yg dh appr0ve...tp..........:( keputusan tidak spt yg d harap kn...MINTAK MAAF YE DIK,PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA......perhhhh sentap beb...mcm x percaya je..tp bla tgk muka brader yg ckp 2..aku tau ia adlh reality bkn nye mimpi...patut la xleh tid0 semlm,da bnda xbaek yg jd arini....ter0s diri rasa xbest je,blurrrr..... rase nk blk umah je ni,nk tnggl kn je keja2 sukarelawan sukum nih...dh xder feeling nk bt keja skng nie......mcm mana la ngn sem dpn,mcm x mampu nk g0 thr0ugh dh ni....ya allah ya tuhanku berikan lah petunjuk pd hamba mu yg lemah ini........

Saturday, May 29, 2010

bisu kah.....

kena marah td ngn mak.....kamu ni d0k rumah x bcakap2...dh mcm 0rg bisu je.......resp0n: hnya sengeh je....h0h0o0.....dh xdak benda nk ckp,diam jela....

Sunday, May 23, 2010

..........kah


15 smpai 18hb 5 aritu berhiking lagi bsama teman2…..kali ni gunung bt puteh tleh bjaya di tawan…perjalanan selama 4 hari ni betul2 mencabar c0s trek dia amat terpacak,licin n byk duri….habes tgn,kaki calar2 n lebam2…lutut pn bengkak akibat jatuh tyme turun..amat seksa nk jln c0s sakit bila nk bengk0k kn…naseb baek la last day jadi,kalu 1st day kena xtau la nk ckp….namun segala kepayahan dan kesusahan tersebut dib alas dengan view yg chantek sepanjang trek dan di puncak…air terjun kt last water p0int mmg superb cantek…ilang lelah seketika bila tgk air terjun tu…ini lah antara nikmat yg bleh aku dpt bila berhiking…udara yang nyaman,suasana yg sejuk dan tenang membuat aku lupa penat lelah bjalan menuju puncak……..



wit ncik azzam...


href="http://1.bp.blogspot.com/_FI8jVSJK1tA/S_5eFgDin0I/AAAAAAAAACw/SC2EtdrhVNc/s1600/IMG_8487.JPG">

ketinggian beliau....


href="http://4.bp.blogspot.com/_FI8jVSJK1tA/S_5eFBcbe_I/AAAAAAAAACo/W_8oobIGG9Y/s1600/IMG_8405.JPG">






view @ puncak...




sejuk mata memandang...


href="http://4.bp.blogspot.com/_FI8jVSJK1tA/S_5h1i95czI/AAAAAAAAADQ/TWMJ1jZ1ZUQ/s1600/IMG_8570.JPG">

Saturday, May 1, 2010

sakan kah

Tanggal 28hb 5~Bermula dgn tamat nye last paper this semester exam iaitu SHE de one 0 one beramai2 berfish burn d hammer bay dengan m0tif menhilangkan tension dan mencipta kenangan..bergerak mninggal kn usm kira2 jam 6 ptg menuju ke queensbay. 22 org dak fizik dgn rela hati menj0in xtvt ini.Sama2 naek bas..1st tyme k0t aq naek bas ke QB…..hahaha..smpai di tempat kejadian ter0s sahaja meng0rder santapan dan menu utama pasti nya IKAN BAKAQ..masa menunggu sajian dihidangkan di isi dengan sesi fotography dan s0lat magrib..dan setelah sabaq menunggu,apa yg di idam2 telah siap terhidang di depan mata..MAKAN TIME!!!!!..tp di tangguh kan sementara kerana perlu menunggu ketibaan cik2 puteri yg tiba agak lewat….finally,setelah cukup k0rumn…pa lagi mkn la….masa makan di isi dengan gurau senda dan gelak tawa di serta kemerapuan dr setiap hadirin.semua nya enj0y time tu..memang best…setelah selesai makan,p round2 kt QB dan pulang ke usm pada jam 11 mlm..acara malam 2 d sambung dengan berkaraoke yg di taja penuh 0leh ncik aman redza radzi.disertai oleh s0lehah aziz,cik salwa,amed dan ezri..kami melalak selama 3 jam….selesai berkara0ke,melapak pula di khaleel utk tgk b0la Barcel0na vs Inter milAn..dlm keser0nok hari terseb0t terselit juga kekecewaan c0s barcel0na kalah…emmm.. nk bt mcm na adat pertandingan mesti da kalah menang..smpai bilik jam 5 pg dan ter0s tid0—8.30pg dah bangun nk p amik keta sewa..nk p bukit merah pulak….walaupun hanya berlima,rancangan tetap diterus..jam 10 lbh sma2 dgn arm,fizi,g dan akmal ,kami menuju ke red hill (bak kate akmal)…smpai je ter0s beli tiket nk tanpa tangguh2 mandi hingga lenjun.setelah penat berguling,berpusing,bert0nggeng dlm air,jam 5 memulakan pergerakan pulang…smpai usm around 7.30..tid0 jap c0s kul 10 nk maen futsal plak,KRU cl0sing seas0n futsal…maybe last time play wit de mber KRU yg dh nk grad..pasni xtau lg bila lg bleh berfutsal bersama..walaupn penat amat,tp still bleh enj0y the game..t0 ey,sani, amed, basri, azim,ya,zaff, aman,kiah,eeraa,azza,aizat, najwa, leh, she, put, asmy, ali, k0rang mmg r0ck..harap yg ni bkn la last tyme kita berfutsal t0gether….then,spt besa pas penat berfutsal..subaidah menjadi tempat utk menghilang kn dahaga..kul 2 smpai blik,mandi n tid0~~~babai…….hid0p mesti ter0s

Friday, April 2, 2010

betul kah.....

surat dh anta,dean dh sain..skng tunggu keputusan dr unit kemasukan je lg...harap2 berjaya la....harap bet0i la keputasan aku ni,dr fizik ke HBP..aku rsa ini yg terbaek utk aku tyme ni.dri buang msa bt benda yg aku xfham,xpndai baek aku bnda yg aku reti..

Saturday, March 27, 2010

aku keh...


Nama (mengikut ic,lesen memandu, surat beranak,kad matrix,kad bank,kad undangan perkahwinan…..eh?yg 2 xder g la) Ahmad Husnaini B. Shariei...Lahir pada 7hb mac 1983 pd pukul 6.42 ptg kt hospital taiping…anak sulong dr 4 adek~beradik..(cmua nye lelaki) nickname: rmai pnggil nanex…kt umah pangil along..ade gak yg pnggil mad..yg panggil husnaini pn ade gak…jrang2 org panggil naini…h0h0o….about myself : brambut kerinting..hidung xmancung,pipi pn xtersorong~sorong,org ckp mata cantek(ye kot?),agak gem0k,tinggi? (Sedang elok je kot)…ade janggut,dlu suke smpan misai tp skng xdah cos mlas nk jaga,kulit agak putih(ikot mak)……..hensem? Ade sket.. macho? ade gak sket…manis? Ade sket gak…kacak? Ade gak la sket2…gaya?gak ade sket…..tp kalu camp0r cmua2 td jd byk le…h0h0o……H0bi: dlu2 ade,tp skng mcm dh xder je…skng ni kalu b0san,bt je bnda yg terlintas kt kepala h0tak.. mkn,g tgk wayang,wind0w shoping+jln2 cuci mata,bwk m0t0 laju2(don’t try this home,at haiway okey…h0h0h0o),maen game,td0……..seorang yg kurang mesra alam pd zahir nye…2 pasai rmai ckp aku ni s0mbong,blagak,mcm kayu, muke penguatkuasa..mmg pn,aku xreti sgt nk beramah mesra especially ngn org yg bru knl(++gurl2)..…so kalu sape2 nk kawan ngn aku,korang kne mula dlu..kalu korang dh mula,c0mf0m aku follow pnye…then,bla korang dh knl aku,br la korang tau aku ni mcm na..(don’t judge book by its cover…h0h0o) so,jgn la takut ngn aku,walaupn muka konon garang,tp dlm ati ade taman(tp bunga xder g)..mmg jns yg malu2 mahu,xbyk ckp…kdg2 gile,bt bnda beng0ng,xkisah sgt pe org nk ckp jnji aku hepi bt bnda 2….xsuke tmpat yg crowded,rimas lemas d0k kt tmpat mcm 2.. love nature..2 pasai skng skang ni suke hiking,masuk hutan…tenang beb bila dlm 2,walaupn pn penat mndaki..tp bila dh smpai kt peak…perghh nikmat nye tuhan je yg thu.. aman,tenang,sejuk,nyaman, syahdu,mmg ssh la nk luah ngn kata2…… mrs.right..c0ming s00n..ciri2:- muka: sedap mata memandang…badan: chubby2 sket,rmbut pnjang perm2 sket…lain2: byk ckp,independent,gedik,xkuat meraj0k(cos xreti bab puj0k2 ni),xmalu2 ngn aku.slujmber,c00l….kawan baek? Cmua yg aku kawan,cmua nye aku kawan ngn baek…bt pa nk gaduh,bt sket badan je dh la xkuat…..h0h0o....ermmmm pa g nk tulis ek............ermmmmmmmmmmmmmmmmmmm................lupe la pulak...xpe la nti aku update len....*hidup mesti ter0s*

Friday, March 19, 2010

apa keh......

rasa mcm da bnda yg aku xbt...tp apa ek? 3,4 ari dh rsa mcm ni...penat dh fikir,ingt bnda pa yg aku nk bt...tp xtau pa dia....permasalahan ini tleh menggangu tidur dan keje2 aku..byk dh yg tertanguh cos memikir kn "benda 2"...tp smpai skng xtau g...beng0ng la weih!!!!!!!.......(kunun2 jerit kuat2)...
semlm(khamis) tambah 1 g keja...telah dilantik jd pengerusi sukad utk next sidang(menang tanpa bertanding, padahal xbertanding pn....) mampu kah aku utk memikul tanggungjawap nih..gile aahh....xmampu nk t0lak sbb xder org ln dh dan xmahu kecewa kn harapan org ln yg rase aku boleh bt benda 2.....(boleh ke aku????) 1st tyme kot terima jawatan setinggi ni....(bangga gak sebenarnye)hahahahahaa......akan c0be tuk wat yg terbest..tp aq pn tau g mcm na sem dpn...ada g ke atau x...penin2..
kembali ke cerita asal..nti dh pas 3,4 ari..dh lupe bnda yg aku nk bt msti tyme aku tiba2 teringat bnda pa yg aku nk bt..tp tyme dh terlambat....h0h0h0o...pa2 pn hid0p mesti ter0s~~

Thursday, March 18, 2010

salah keh....

dh jd tabiat manusia agaknya
bila di timpa musibah,masalah mesti cari seseorang@sesuatu utk dipersalahkan
contohnya,kalu kapal terbang terhempas salahkan syarikat penerbangan
pasukan bola sepak kalah salahkan jurulatih
anak~anak rosak akhlak,salahkan ibu bapa
semua nya cari salah oran lain,tidak kira betul atau tidak....
mungkin yang diperslahkan itu cuma menyumbang sedikit saja kepada masalah tersebut.tapi kita tetap menyalahkan dia.......hid0p mesti ter0s~

Wednesday, March 17, 2010

27thn 11hari...

27thn 11hari???? apekah itu?? umuq aku la....dh agak tua kn..dunia remaja semakin di tinggalkan,dunia dewasa sudah menanti....sepatutnya pd usia begini seseorg sudah mpunyai kerjaya n maybe berfamily...tp aku? masih terkontang~kanting memcari haluan hidup.ketika rmai kwn2 aku yg seusia ngn aku sudah mpunyai kerja tetap,da kereta sndri,umah sndri dan jg ada anak dan bini,aku masih lg mcm 10thn yg dulu..kosong,xder apa2...... kt mana silap aku? penat dh fkr,cri, kt silap nya.. tp xjmpa...mungkin takdir penentu segala nya (mcm lagu jamal abdillah la pulak)..... dulu dh plan dh pa yg nk bt..pasni nk bt pa,pastu plak nk bt pa..tp 1 pn xjd....so,skng ni malas dh nk plan pa2 utk id0p aku ni,biaq je...biaq la masa dan keadaan yg menentu kn nya...aku ikut je..kalu plan pn,bila xjd bt sket ati je....skang ni pn xtau jln mana nk pilih..byk sgt simpang,,byk pilihan...ikt je kaki nk bjalan kemna..dan ter0s bjalan jalan jalan jalan jalan smpai penat......pa2 pn hid0p msti ter0s~~

Tuesday, March 16, 2010

my 1st tyme....

hahahaha.......terbabit plak ngn bnda alah ni........mseh bljar mcm na nk manage bnde nih......kpd sesiapa sila lah bntu k....